راهنمای وبسایت

تاریخ ایجاد: ۱۴۰۱/۲/۳

تعداد بازدید:۲

راهنمای وبسایت

در این صفحه، توضیحاتی دربارۀ وبسایت فعلی مؤسسه و نحوۀ استفاده از آن ارائه می‌شود و همچنین در آن به پرسش و پاسخ‌ها دربارۀ سایت می‌پردازیم.


دربارۀ پایگاه

تاریخچه

۱) آغازی سریع برای زنده‌نگه‌داشتن

اولین پایگاه مؤسسه در سال ۱۳۸۵ آغاز به کار کرد و با دو رویکرد در اختیار قرار دادن محتوای آرشیوی و اطلاع‌رسانی به مخاطبان، ضمن چند نسخه به‌روزرسانی، تا سال ۱۳۹۱ مشغول به کار بود.

۲) توقفی برای ارتقا

از سال ۹۱ نیاز به تغییرات زیرساختی دربارۀ سایت احساس شد و به مدت پنج سال، راهکارهای مختلفی برای زیرساخت سایت جدید بررسی شد. در این بازه، همراهان دلسوز مؤسسه سایتی موقت و ساده ولی کارآمد، بر بستر وردپرس برای دسترسی علاقه‌مندان به محتوای مؤسسه تدارک دیدند.

3) تلاشی همه‌جانبه برای پیشرفت

از سال ۱۳۹۷، ضمن تلاشی برای مهندسی مجدد و انجام برخی طراحی‌های راهبردی در مؤسسه، نقشه‌ریزی نسخۀ جدید پایگاه رسمی مؤسسۀ علامه کرباسچیان به شکلی جدی‌تر دنبال شد و تا سال ۱۴۰۰ طرح پیشنهادی پایگاه رسمی کامل شد. در نیمۀ سال ۱۴۰۰، ضمن تأیید شدن طرح در هیئت مدیرۀ مؤسسه، اجرای آن آغاز شد و تا پایان سال ۱۴۰۰ به طول انجامید. ماه‌های آغازین سال ۱۴۰۱ نیز، به محتواگذاری و رفع اشکالات فنی گذشت و نهایتاً سایت در تیرماه ۱۴۰۱ آمادۀ بهره‌برداری شد.

کارویژه‌ها و مأموریت‌های سایت

۱) رسانه معرف: معرفی علامه کرباسچیان و مؤسسه در یک نگاه کلی

مأموریت ۱: معرفی علامه

مأموریت ۲: معرفی مؤسسه و ارتباط با آن

۲) رسانه سایه: سایه‌ای از فعالیت‌های مؤسسه، در فضای مجازی

مأموریت ۳: انتقال آموزه‌ها

مأموریت ۴: ایجاد بستر آموزش مستقیم

مأموریت ۵: بسترسازی و ساماندهی رویدادهای پژوهشی، تبیینی و آموزشی

۳) رسانه مکمل: ارائۀ محتواهای اختصاصی سایت (فاز آینده)

مأموریت ۶: ایجاد بستر هم‌افزایی جهت شناخت دقیق، عمیق و جامع از جریان اجتماعی و تربیتی علامه و عرصۀ تحقق آن

مأموریت ۷: ارائۀ دستاوردهای مؤسسه و جریان تربیتی علامه

مأموریت ۸: ایجاد بستر تعامل با مخاطبین

مأموریت ۹: محوریت جریان رسانه‌ای

۴) رسانه جامع: پیگیری هدف علامه کرباسچیان در زمینۀ انسان‌سازی (فازهای آینده)

مأموریت ۱۰: احیای امر تربیت و انسان‌سازی

بخش‌ها و ابزارهای سایت

۱) مطالب (posts)

بخش عمدۀ سایت را صفحات مطالب تشکیل داده است که در هر یک، رسانه‌های مختلفی از متن، صوت، تصویر و فیلم قرار می‌گیرد. هر مطلب مشخصات خاص خود را از قبیلف پدیدآورندگان، زمان تولید اثر، مخاطب و ... دارد. هر مطلب، در یکی از بخش‌های درختوارۀ محتوای سایت قرار می‌گیرد. درختوارۀ محتوایی مطالب سایت بدین شرح است:

 

image

 

۲) صفحات منو

این صفحات درگاه‌های ورودی به بخش‌های مختلف محتوا هستند. شامل:

  • صفحه اصلی: جهت تسهیل دسترسی به مطالب از بخش‌های مختلف
  • آثار: آثار مستقیم علامه، تولیدات مؤسسه و کتب انتشار یافته
  • اخبار: انواع اطلاع‌رسانی از قبیل تاز‌ه‌های سایت، رویدادها، مناسبت‌ها و رونمایی‌ها
  • تاریخ: تسهیل دسترسی به اسناد، خاطرات، آلبوم‌ها و مصاحبه‌ها، برای علاقه‌مندان به مباحث تاریخی
  • پژوهش: مطالب مرتبط با فعالیت‌های پژوهشی مؤسسه از قبیل منظومۀ فکری، نمایه‌ها، دانش‌نامه و پژوهش‌های انجام شده
  • دربارۀ استاد: ارائه‌ای معرفی مختصر از استاد، با استفاده از زندگینامۀ مختصر، چهره‌های مرتبط و ابداعات و اقدامات استاد، در کنار بهره‌گیری از توصیفاتی که دیگران در قالب مقاله، سخنرانی و دلنوشته از مرحوم علامه داشته‌اند
  • دربارۀ مؤسسه: ارائه‌ای مختصر از رسالت، سازمان و کارنامۀ مؤسسه

۳) ابزار کاوش

می‌توان این ابزار را بخش اصلی سایت دانست که کاربران با استفاده از آن در میان آرشیو غنی مطالب سایت، محتوای مورد نیاز خود را صید می‌کنند. این ابزار مانند قفسه‌بندی یک کتابخانۀ متنوع یا فروشگاه بزرگ عمل می‌کند و مطالب موجود در صفحات مختلف در این قسمت قابل جستجو و نمایش‌اند. شما می‌توانید با اعمال فیلترهای مختلف، کلیۀ آثار موجود در پایگاه را در دسته‌بندی‌های مختلف مشاهده کنید. همچنین، با جستجو در عناوین و متن مطالب، به نتایج مورد نظر خود دست می‌یابید.

۴) ابزار نمایه‌ها

یکی از اقدامات مهم مؤسسه در دو سال اخیر، کدگذاری موضوعی آثار مرحوم علامه بوده که خروجی آن در قالب سامانۀ نمایه‌سازی سایت ارائه شده است. در این سامانه، شما امکان انتخاب نمایه‌ها و انتخاب مدرک‌ها را دارید؛ به این معنی که می‌توانید فهرستی از نمایه‌ها (مفاهیم کلیدی) را که آثار استاد بر اساس آن کدگذاری شده، ببینید و با انتخاب هر یک، موارد آن‌ها را داخل آثار مطالعه کنید و از سوی دیگر، می‌توانید مشخص کنید نمایه‌های انتخاب شده، در کدام یک از مدرک‌ها نمایش داده شوند. با انتخاب نمایه‌ها و مدرک‌ها، فیش‌هایی به شما نمایش داده می‌شود. در هر فیش، شما می‌توانید با کلیک بر «نمایش متن»، متن فیش را در میان کل متن مدرک مرتبط مشاهده کنید و مطالب قبل و بعد از آن را هم بخوانید.

۵) ناحیۀ کاربری

ناحیه (پنل) کاربری به منظور تعامل منظم‌تر با مخاطبین محترم طراحی شده است و در آن امکاناتی از قبیل مشاهدۀ فعالیت‌های خود و مطالب جدید سایت، ارسال پیام‌ها به بخش‌های مختلف مؤسسه و ... وجود دارد. پیشنهاد می‌شود پس از اولین ورود به سایت -که به وسیلۀ تأیید پیامکی انجام می‌شود- اطلاعات حساب کاربری خود را تکمیل کرده و ایمیل خود را فعال‌سازی کنید تا بتوانید در موارد بعدی، با استفاده از ایمیل و رمز عبور وارد سایت شوید و همچنین تجربۀ بهتری در استفاده از امکانات سایت داشته باشید.

سوالات متداول

۱. از کدام بخش می‌توان به آثار مستقیم علامه کرباسچیان دسترسی پیدا کرد؟

در صفحۀ «آثار» قسمت ابتدایی صفحه برای دسترسی به آثار مستقیم و دست‌اول استاد قرار داده شده است. اسناد دست‌اول نامه‌ها، تألیفات، سخنرانی‌ها، درس‌ها، دستنوشته‌ها، وصیت‌ها، عکس‌ها و ... در این بخش قرار داده شده است. برخی از این اسناد متنی که برای استفادۀ سهل‌تر مخاطب امروزی ویرایش شده، در قسمت انتشارات (پایین صفحۀ آثار) در قالب کتاب‌ها ارائه شده است.

البته می‌توانید با ورود به صفحۀ کاوش و فعال کردن گزینۀ «علامه» در انتخابگر «پدیدآور اصلی»، به مطالبی که توسط شخص علامه تولید شده، فارغ از قالب ارائۀ آن و میزان فراوری شدن آن، دسترسی داشته باشید.

۲. چرا آثار دیگران دربارۀ علامه کرباسچیان، در بخش‌های مختلفی از سایت قرار دارد؟

مطالبی که دیگران دربارۀ استاد گفته‌اند و نوشته‌اند (اعم از کتاب و مقاله، سخنرانی یا شعر و دلنوشته) در بخش «در نگاه دیگران» از صفحۀ «دربارۀ استاد» عرضه شده است. این مطالب از آن جهت در بخش دربارۀ استاد قرار گرفته‌اند که هر کدام از آن‌ها، از زاویه‌ای خاص یک تصویر یکباره از شخصیت علامه به مخاطب ارائه می‌کند.

اما آثاری که به تتبع و واکاوی شخصیت، افکار و مکتب علامه کرباسچیان پرداخته‌اند، در بخش‌های جداگانه‌ای ارائه می‌شوند. این موارد عبارتند از:

الف) مصاحبه‌هایی که مؤسسه در قالب پروژۀ «علامه از نگاه یاران» و «زندگی و زمانۀ علامه کرباسچیان» با همراهان، شاگردان و شاهدان زندگی علامه انجام داده است. این دسته از گفتارها، از آن جهت که در کنار هم یک پازل بزرگ را تشکیل می‌دهند و هویتی تکمیل‌شونده و تاریخ‌پژوهانه دارند، در صفحۀ «تاریخ» ارائه شده‌اند.

ب) پژوهش‌های حوزوی و دانشگاهی که در قالب طرح پژوهشی، پایان‌نامه و تز منتشر شده‌اند. این متون در بخش «برنامه‌های پژوهشی» از صفحۀ «پژوهش» ارائه شده‌اند.

ج) پرونده‌های موضوعی، تاریخی و شخصیتی که در قالب مدخل‌های دانش‌نامه توسط کارشناسان داخل و بیرون مؤسسه نگارش می‌شوند. این پرونده‌ها و مدخل‌ها شکل‌دهندۀ «دانش‌نامه»ای هستند که نسخۀ ابتدایی آن در صفحۀ پژوهش قابل دسترس است. پرونده‌های تاریخی به طور خاص، در صفحۀ «تاریخ» نیز قرار داده می‌شوند.

د) یادداشت‌های افراد که الهام‌گرفته از یک بعد خاص فکری یا عملی استاد است و مخصوص استفادۀ مخاطبین مؤسسه آماده شده است. این یادداشت‌ها که ممکن است توسط همکاران مؤسسه، راویان زندگی علامه یا علاقه‌مندان به مکتب تربیتی استاد نگارش شده باشند، در بخش «تولیدات مؤسسه» از صفحۀ «آثار» قرار داده می‌شوند.

۳. آیا در پایگاه، ابزارهای تعامل مخاطبان با مؤسسه و با یکدیگر وجود دارد؟

در نسخۀ فعلی پایگاه، ارسال نظرات (کامنت) ذیل هر مطلب اولین وسیلۀ استفاده از ظرفیت شما مخاطبین فرهیخته در غنابخشی به محتواست. جهت ارسال نظر می‌توانید وارد حساب کاربری شوید یا ذیل هر مطلب با درج نام و ایمیل خود، به ابراز نظر خود اقدام کنید.

ابزار دیگر که شما را برای ارتباط فردی با بخش‌های مختلف مؤسسه کمک می‌کند، «پیام‌ها» است. شما می‌توانید با انتخاب یکی از موضوعات ذیل، پیام خود را به بخش مربوطه در مؤسسه ارسال کرده و پاسخ هر پیام را در ذیل گفت‌وگوی مربوط به همان پیام دریافت کنید. این موضوعات عبارتند از:

  • ارسال سوال دربارۀ علامه و مؤسسه
  • ارسال بازخورد و اشکال فنی
  • ارسال خاطرات و اسناد
  • ارسال مقاله و یادداشت
  • همکاری‌های پژوهشی

۴. چرا از سامانه‌های آمادۀ مدیریت محتوا (CMS) استفاده نکردیم؟

شاید این سؤال به ذهن شما برسد که یک سایت اطلاع‌رسانی برای یک مرکز حفظ و نشر آثار،‌ نیازی به کدنویسی یک سایت ندارد و می‌توان از سامانه‌های آماده استفاده کرد. ما هم ابتدا تلاش کردیم نیازمندی‌های احصا شده را با استفاده از سامانه‌های آماده پوشش بدهیم. اما هم نیازمندی‌های موجود و هم نیازمندی‌های آیندۀ برآمده از چشم‌انداز مؤسسه، ما را از کدنویسی اختصاصی یک سامانۀ‌ جدید ناگزیر کرد.

۵. آیا بخش‌ها و امکانات پایگاه تکمیل خواهد شد؟

همان طور که در سوال قبل گفته شد، چشم‌انداز فعالیت‌های مؤسسه مأموریت‌هایی را برای سایت ایجاب می‌کند که مستلزم طراحی بخش‌ها و امکانات جدیدی برای نسخه‌های بعدی پایگاه است. باید توجه داشت که اکثر بخش‌هایی که برای پایگاه مؤسسه طراحی شده در مرحلۀ فعلی اجرا نشده‌اند و در ادامه باید پیاده‌سازی شوند. این بخش‌ها عبارتند از:

  • فروشگاه آثار و محصولات
  • ابزار خط زمان (timeline) زندگی و زمانۀ علامه
  • دانش‌نامۀ مشارکتی تربیتی
  • ابزار ویژۀ تعاملات همراهان
  • اتصال به بازوهای پیامرسان‌ها
  • نظام‌وارۀ آموزش
  • کارنامۀ تعاملی مؤسسه

با این حال، اجرای این موارد طبعاً نیازمند صرف زمان و هزینه است که امیدواریم خداوند به وسیلۀ حمایت شما همراهان گرامی، ما را در این امر یاری کند تا بتوانیم از عهدۀ باری که علامه و یارانش بر دوش ما نهاده‌اند و دَینی که جامعۀ عزیزمان بر گردن ما دارد، به بهترین نحو برآییم.

۶. چگونه می‌توان در تکمیل و تقویت محتوا و ساختار پایگاه رسمی علامه کرباسچیان مشارکت کرد؟

در صورتی که علاقه‌مند به مشارکت در این امر خطیر و پربرکت هستید، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی، رزومه و نحوۀ حمایت خود را برای ما ارسال بفرمایید. مشارکت شما در موارد ذیل برای پیش‌رفتن در این مسیر ما را یاری خواهد کرد:

  • تولید محتوا با استفاده از آثار علامه به شکل پروژه‌ای یا پاره‌وقت
  • پژوهش در مکتب علامه در قالب طرح‌های پژوهشی مدرسه‌ای، حوزوی، دانشگاهی و سازمانی
  • کمک به سئوی سایت و صفحات فضای مجازی به شکل مشاوره‌ای، پروژه‌ای یا پاره‌وقت
  • کمک به حفظ امنیت سایت وصفحات فضای مجازی به شکل مشاوره‌ای، پروژه‌ای یا پاره‌وقت
  • پشتیبانی فنی در حوزه‌های کدنویسی، نرم‌افزار و سخت‌افزار
  • کمک به تولیدات گرافیکی مربوط به سایت و فضای مجازی مؤسسه به شکل پروژه‌ای یا پاره‌وقت
  • حمایت مالی از فعالیت‌های مؤسسه و روزآوری فنی پایگاه رسمی علامه کرباسچیان


نظر

«در زیر آسمان هیچ کاری به عظمت انسان‌سازی نیست»

علامه کرباسچیان
شبکه های اجتماعی
رایانامه و تلفن موسسه

info@allamehkarbaschian.ir - ۰۲۱۲۲۶۴۳۹۲۸

All content by Allameh is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License. Based on a work at Allameh Institute