مصاحبه با آیت الله شیخ علی صافی گلپایگانی

تاریخ ایجاد: ۱۴۰۳/۸/۱۳

تعداد بازدید:۱

مصاحبه با آیت الله شیخ علی صافی گلپایگانی

آیت‌الله شیخ علی صافی گلپایگانی در این مصاحبه از تدوین توضیح‌المسائل توسط آیت‌الله بروجردی یاد کرده و به نقش شاگردان و همکاری علما در نگارش آن اشاره می‌کند. وی تأکید می‌کند که این رساله، به عنوان نخستین شکل جدید توضیح‌المسائل، همچنان معتبر و پرکاربرد است. ایشان همچنین به نقش تربیتی مدارس علوی در زمان رضاخان اشاره کرده و از جایگاه معلم و مسئولیت وی در تربیت افراد شایسته سخن می‌گوید. آیت‌الله صافی با یادی از ارتباط خود با علامه، او را به‌ عنوان فردی مبتکر توصیف می‌کند و به ارادت خود نسبت به وی اشاره دارد.


مصاحبه‌ی آیت الله شیخ علی صافی گلپایگانی 

بسم‌الله‌الرحمن‌الرّحیم

 

آقای علامه زمانی که قم بودند توضیح المسائل آیت الله بروجردی را تألیف کردند. یادم می آید که چند نفر به ایشان کمک می کردند از جمله آقای فقیهی که مرد فاضلی بود و ترجمه‌ی خوبی از نهج البلاغه دارد. آقای بروجردی دستور دادند چند نفر توضیح المسائل را ببینند چون اولین دفعه ای بود که رساله‌ی جامع الفروع ایشان تغییر شکل پیدا می‌کرد. در هر صورت توضیح المسائل رساله‌ی خوبی است و رواج دارد. رساله‌ی ما هم همین توضیح المسائل است.

فرهنگ در زمان رضاخان و پسرش خیلی عقب رفت ولی مدرسه‌ی علوی شاگردان خوب متدینی تربیت کرد و وضع خوبی داشت و عنوان پیدا کرده بود.

من چند رباعی در اهمیت کار تعلیم و تربیت گفته‌ام:

مـعلـم کـه دارد مـقـام معلـم

حلال است عالم به کام معلم

ولکن اگر قدر خود را ندانست

همین لقمه نان هم حرام معلم

اگر معلم به وظائف خود عمل کند، خیلی ارزش دارد و افراد مهذبی تربیت می‌شوند که وقتی سر کارها می‌روند، اثر خواهند داشت.

ما با آقای علامه ارتباط و محاوراتی داشتیم. ایشان نسبت به ما لطف و ما هم به ایشان ارادت داشتیم. ایشان آدم مبتکری بود که یک هم‌چنین بساطی را درست کرد. خدا رحمتشان کند.

 

 




نظر

«در زیر آسمان هیچ کاری به عظمت انسان‌سازی نیست»

علامه کرباسچیان
شبکه های اجتماعی
رایانامه و تلفن موسسه

info@allamehkarbaschian.ir - ۰۲۱۲۲۶۴۳۹۲۸

All content by Allameh is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License. Based on a work at Allameh Institute